***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Трагедията с нарязаното момиче: „изпуснат случай“, съдийката с оправдание и обяснение


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 31 юли   

 

Тук юристът пробва да изясни, че подозира жертвата да се е самонаранила, а и опитва да я изкара наркоманка, назовава я „ наркозависима “. 

Заподозреният пък изяснява: „ Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и, по тази причина желая да ми се смени мярката “.

Прокурорът пък е определил, че „ задържане под стража “ е незаконосъобразно. 

***

„ Раните ще заздравеят, белезите и посттравматичният стрес ще останат, ще съпътства дамата като нейна сянка “, уточни той.

„ Като преглеждам досието на причинителя, това е един приключен умопобъркан. Всички дейности против него в този момент вместо да го усмирят, те ще го разгневят и разярят още повече. 

Ако той не усети цялата мощ на закона и цялото отрицателно отношение на обществото, резултатът ще бъде безусловно нулев. Промяната зависи от всички нас. Зависи какви ще бъдат експертизите “, сподели още експертът.

***

„ Вчерашната пресконфенреция беше несъответстваща в посока Министерство на вътрешните работи и прокуратура. 

Личеше си, че са изпуснали случая първоначално. Проявено е несериозно отношение. Сега назначават петорна експертиза… “

***

„ В случая съдебномедицинската експертиза е открила пострадвания, които откриват краткотрайно разстройство на здравето, само че законодателят го разпознава като лека телесна щета “, сподели Гьонева.

***

„ Раните бяха жестоки, без никаква благосклонност, вижда се, че не желал да я съжалява. Нямало е съответна аргументи това да се случи, знаело се е, че е бил ревностен “.

***

Донорът е 32-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел. Въпреки тежкия миг, околните взимат благородното решение да дарят органите му.

Сърдечна трансплантация е осъществена от медицински екип на УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “. Екип на Военномедицинска академия (ВМА) е направил чернодробна трансплантация, а две бъбречни трансплантации са осъществени от медицинските експерти в УМБАЛ „ Лозенец “.

***

Министърът на защитата посочи, че некомплектът в Българската войска е към 20%. Според него е мъчно да бъде говорено за увеличение на числеността на армията при този некомплект.

„ Предвиждаме да създадем инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група. Там би трябвало да има бригаден щаб, окомплетован на някакво ниво. 

Една част от персоналния състав да бъде на наша територия и да има къде да ги настаним, със съпътстващата летищна, складова, транспортна инфраструктура, връзки. 

Ако желаят и за горива. Всичко това е значимо, с цел да може да работи една такава бригадна група “, означи Тагарев.

***

***

Руските управляващи оповестиха през днешния ден за украински обстрели в гранични области. Няма потърпевши хора, само че са нанесени материални вреди, съобщи ТАСС.

***

Партия " Възраждане " да бъде обявявена за противоконституционна и разпусната - за това упорства в отворено писмо Българският хелзинкски комитет дружно с подписалите го съвносители и подкрепили го още общо 121 души с гражданска позиция.

В сигнала са изброени редица дейности на партията, които съгласно създателите му са противоконституционни.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР